Monday, 13 March 2017

Street Art Bahagian II

Aku dan Afiqah telah berkunjung sekali lagi ke Street Art pada hari Sabtu lalu kerana kami belum puas melihat kesemua mural yang terdapat di situ. Seperti biasa, sebelum kami tiba di Street Art, kami telah singgah terlebih dahulu di restoran Nasi Kandar Deen Maju untuk makan tengah hari. Untuk pengetahuan semua, jarak restoran tersebut tidaklah begitu jauh dari Street Art. Perjalanan kami hanya mengambil masa kira-kira sepuluh minit dari restoran tersebut ke Street Art.

Walaubagaimanapun, hari kami tidak berjalan dengan lancar kerana tempat letak kenderaan penuh diisi dengan kenderaan-kenderaan pengunjung yang datang ke situ. Oleh hal yang demikian, kami terpaksa meletakkan kenderaan agak jauh dari destinasi kami yang sepatutnya. Setelah meletakkan kenderaan, kami berjalan kaki menuju ke kawasan yang menjadi tumpuan pengunjung di situ. Kami menemui suatu kafe yang sangat cantik di situ. Kafe itu dihiasi dengan apungan payung berwarna-warni.

Oleh sebab kekangan masa, jadi kami terpaksa beredar dari situ pada pukul 6.30 petang. Kami tidak mahu terkandas dalam kesesakan lalu lintas, kerana kami ingin pulang ke rumah kami yang terletak di Penaga. Kami menggunakan perkhidmatan feri, dan tiba di Jetty Butterworth pada pukul 8.00 malam. 

No comments:

Post a Comment